Handleiding documenten

Hoe kan een beheerder de module 'documenten' zichtbaar maken voor de gebruikers?

Via menu > instellingen > toegang modules > extra modules

Kies een groep en vink documenten aan.

Hoe voeg je documenten toe aan iOmniwize?

Klik op 'menu' en vervolgens op documenten.

Een gebruiker krijgt bij het aanmaken van zijn/haar account een eigen map toegewezen waarin hij/zij documenten kan bewaren. Dit is een persoonlijke map die alleen hijzelf en de beheerder kan bekijken.

Om een document toe te voegen klik je met je rechtermuisknop op een map.

• Kies 'map' indien je een submap wil toevoegen
  • Kies 'document' indien je een document in iOmniwize wil maken.
  • Kies 'bestand' indien je een Word, pdf of ander bestand wil uploaden.

Je kan je persoonlijke map met je collega's delen. Klik met de rechtermuisknop op je map en kies 'overzicht rechten'. Duidt het vinkje onder 'lezen' aan bij de juiste persoon.

Hoe bepaalt de beheerder welke leerkracht welke documenten te zien krijgt?

Een leerkracht krijgt bij het aanmaken van zijn/haar account een eigen map toegewezen waarin hij/zij documenten kan bewaren. Dit is een persoonlijke map die alleen hijzelf en de beheerder kan bekijken.

Je kan een leerkracht ook toegang geven tot mappen/documenten die je zelf toevoegt.
(bv. Een map met daarin de handelingsplannen van de school)

1. Klik met je rechtermuisknop op een map.
  2. Kies ‘overzicht rechten’.
  3. Vink leesrechten aan bij de leerkrachten die deze map mogen zien.
    Via rolrechten kan je in 1 keer meerdere leerkrachten rechten geven.
  4. Wanneer je ook schrijfrechten aanvinkt bij een bepaalde groep/persoon, geeft dit
    toegang om documenten aan de map toe te voegen.