Hoe bekijk ik de oefenresultaten van mijn leerlingen?

Via de code in hun boek krijgen leerlingen gratis toegang tot het online materiaal op Scoodle. Wanneer leerlingen oefeningen maken, is het handig dat je hun resultaten kan bekijken!

Alvorens je dit kan doen, moet je enkele stappen doorlopen. Klik op het sterretje indien je meer uitleg wenst.

1. Activeer je lerarenkit. *
  2. Maak klassen aan. *
  3. Koppel je lerarenkit aan je klas.
  4. Geef de leerlingen de opdracht om hun leerlingenkit te activeren en hun klascode in te voeren. *

Algemeen overzicht

• Ga naar scoodle.be en klik op ‘Meld je aan’ – ‘Knooppunt’.
  • Klik op ‘Mijn klassen’.
  • Klik op de klas waarvan je de resultaten wil bekijken. Op de klaspagina zie je hoeveel oefeningen de leerlingen maakten en wat hun gemiddelde percentage is. Wil je weten hoeveel oefeningen de leerlingen in een bepaalde maand maakten? Filter dan op maand.
  • Klik op ‘download Excel’ om een Excel te genereren. Je krijgt een overzicht van alle gemaakte oefeningen. (naam leerling, oefening, resultaat, datum)

Gedetailleerde resultaten van één bepaalde leerling bekijken

• Klik onder de filters op de naam van een leerlingen.
  • Klik op meer gedetailleerde resultaten.
  • Nu zie je alle oefenresultaten van deze leerling. Klik op de gele knop details om te bekijken wat deze leerling exact invulde en wanneer hij deze oefening maakte.

Gedetailleerde resultaten van één bepaalde oefening bekijken

• Klik op ‘meer gedetailleerde resultaten’.
  • Nu zie je een overzicht van alle oefeningen.
  • Klik op ‘bekijk oefening’ om de oefening af te spelen zoals de leerlingen dit zien.
  • Klik op ‘details’ om de resultaten van deze oefening te bekijken. Je ziet nu voor alle leerlingen uit je klas hoeveel ze op deze oefening scoorden en wanneer ze deze oefening maakten.
  • Klik op de naam van een leerling om de antwoorden in detail te bekijken.