Methodefiche bewerken en opslaan als eigen lesfiche

Gebruik je een methode, dan kan je in Scoodle aan de slag met methodefiches. Per les beschik je over een fiche met een kant-en-klaar lesverloop en zie je de benodigde materialen.

Er bestaan basisfiches en verrijkte fiches. In verrijkte methodefiches, de Plantyn-methodefiches, zijn ook jouw leerplandoelen en eindtermen gekoppeld. Je kan methodefiches bewerken: je wilt misschien extra didactisch materiaal toevoegen, het lesverloop aanpassen, extra doelen toevoegen…

Stappenplan

• Pas een methodefiche toe in de agenda.
  • Klik op "Lesfiche zoeken" in de les en selecteer een methodefiche die je wilt inplannen

• Maak de gewenste wijzigingen.
    Klik het potlood aan.
  • Sla de les op als lesfiche in jouw eigen mappenstructuur.