Beheer
  • Waar vind ik de Beheer module?

Als u als AmbraSoft beheerder of leerkracht inlogt via www.ambrasoft.be kan u kiezen voor ‘Aanmelden & naar Beheer’.

Een leerling kan enkel rechtstreeks naar AmbraSoft.

• Waarvoor dient de schoolcode?

De schoolcode wordt door leerlingen gebruikt om in te loggen op AmbraSoft. Op basis van de schoolcode bepalen ze bij welke school ze horen. De schoolcode is wijzigbaar.

• Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?

Als een school één module besteld heeft, kan ze de andere module nog bijbestellen via de knop ‘Licentieuitbreiden’, onderaan op de pagina ‘Onze School’. Een module opzeggen in de loop van het schooljaar kan niet.

• Waarvoor dient de koppeling met mijn Knooppuntaccount?

Om het jou makkelijker te maken: als je je AmbraSoftaccount koppelt aan je Knooppuntaccount, hoef je niet meer in te loggen in AmbraSoft als je al ingelogd bent op Knooppunt. Als je dus bijvoorbeeld vanuit een LerarenKit Rekenen naar AmbraSoft gaat, kan dat in één klik.

• Mijn school gebruikt iOmniwize of Informat. Hoe kan ik een nieuwe klas, leerling of leerkracht toevoegen?

Nieuwe klassen, leerlingen of leerkrachten moeten eerst toegevoegd worden in iOmniwize of Informat. Door daarna te synchroniseren worden ze automatisch aangemaakt.

Is er toch een leerkracht die om een of andere reden niet in iOmniwize of Informat terug te vinden is? Dan kun je die alsnog manueel aanmaken via de knop ‘Toevoegen’ in het scherm ‘Onze Leerkrachten’.

• Ik maak geen gebruik van iOmniwize of Informat. Hoe kan ik een nieuwe klas, leerling of leerkracht toevoegen?

Nieuwe klassen moeten aangeduid worden in het scherm ‘Onze school’.

Nieuwe leerkrachten en leerlingen kan je individueel toevoegen, of importeren a.d.h.v. een eenvoudige Excellijst. Gebruik hiervoor de sjablonen die beschikbaar gesteld worden achter de knop ‘Importeer’ in het scherm ‘Onze Leerkrachten’ & ‘Onze Leerlingen’.

• Ik ben leerkracht aan meerdere scholen die AmbraSoft gebruiken. Hoe wissel ik tussen mijn verschillende scholen?

Klik op de dubbele pijl naast de naam van uw school bovenaan de pagina, of in het scherm ‘Onze School’.  Er verschijnt een keuzemenu.

• Kan ik de gegevens van vorig schooljaar nog bekijken?

Dat kan. Klik hiervoor op de dubbele pijl naast het schooljaar, bovenaan de pagina. In het vorige schooljaar kunnen echter geen wijzigingen meer doorgevoerd worden.