Jaarplannen

Voor elk vak van elke klas die je hebt toegevoegd bij 'Klassen', kan je in iOmniwize een jaarplan maken of inladen zodat je lessen voor jou gepland worden en dus klaar zullen staan per week in je agenda.

Voor elk vak van elke klas die je hebt toegevoegd in je profiel bij 'Mijn Klassen', kan je in iOmniwize een jaarplan maken of inladen zodat je lessen voor jou gepland worden en dus klaar zullen staan per week in je agenda.

Ga naar 'Mijn klasagenda' en dan 'Jaarplannen'.

Volg het stappenplan:

• Stap 1: Maak een jaarplan

Klik links, bij 'Mijn jaarplannen' een vak aan. Zo maak je een jaarplan.
    Je krijgt rechts een jaaroverzicht van het schooljaar, waarin de schoolvakanties zijn ingevuld. Links krijg je ook heel wat meer opties.

Je kan de naam van je jaarplan wijzigen bovenaan in de groene balk, door op het potloodje te klikken.

• Stap 2: Jaarplan opvullen

Optie 1: Ik werk met een Plantyn-methode

Werk je met een Plantyn-methode, dan kan je het jaarplan van jouw methode opzoeken via Acties – Jaarplan zoeken.

Aan de hand van de suggesties zal je meteen zien of er voor jou iets beschikbaar is. Wanneer je hier een jaarplan aanklikt, zie je rechts de lesfiches verdeeld over het schooljaar.

Pas je het jaarplan toe, dan zie je ook meteen welke doelen in deze fiches behandeld worden. Elk doel kan je aanklikken om de volledige omschrijving te zien.
    De leerplannen die worden weergegeven na het toepassen van het jaarplan, zijn afhankelijk van de instellingen voor jouw klassen in je profiel.

Je kan
    • lesfiches verwijderen uit het jaarplan
    • lesfiches verplaatsen
    • lesfiches bewerken
    • een extra tekstkolom toevoegen aan het jaarplan
    • een doel rechtstreeks koppelen aan een tijdsmoment
      Let op: dit betekent niet dat dit doel gekoppeld is aan een fiche, waardoor het niet als behandeld doel zal beschouwd worden in je agenda.
    • een kolom in het jaarplan leegmaken.
    • het jaarplan leegmaken.
    • via de toolbox een nieuwe lesfiche maken die je meteen in je jaarplan inplant
    • via de tab Lesfiches links in het scherm (vergelijkbaar met de agenda) eigen fiches of methodefiches in het jaarplan slepen.

Optie 2: Ik wil een jaarplan samenstellen met eigen lesfiches

Dankzij bovenstaande opties kan je zelf een jaarplan maken mocht er voor jouw geen jaarplan beschikbaar zijn, of kan je een jaarplan van de uitgeverij bewerken.

• Stap 3: Jaarplannen aan meerdere klassen koppelen

Heb je een eigen jaarplan gemaakt of een jaarplan van de methode bewerkt en wil je dit voor meerdere klassen gebruiken?
    Klik de klas aan waarvoor je het jaarplan wil gebruiken. Klik op Jaarplan zoeken en selecteer bij 'Mijn jaarplannen' het gewenste jaarplan.

• Stap 4: Druk het jaarplan af

Je kan het jaarplan afdrukken.

• Stap 5: Plan de jaarplanfiches in

Op basis van je jaarplan kan je je lessen sneller inplannen in je agenda, leer hier meer over via Geplande fiches.