Hoe voeg je klassen en vakken toe aan je Scoodle-account?

Om documenten uit de lerarenkit te delen en resultaten van oefeningen te bekijken, is het nodig dat je klassen en vakken toevoegt aan je account.

• Bij Mijn klassen kan je via de knop ‘Klas toevoegen’ een dialoogvenstertje openen om alle gegevens van je school en klas in te geven.

• Nadat je op ‘Bewaren’ hebt geklikt, opent er een gelijkaardig venster om je vakken voor deze klas te specifiëren. Je bevestigt de keuze van je vak door op het gele +-tekentje te klikken.
  • Eventueel kan je een officieel vak een benaming naar keuze geven.
  • Daarna krijg je de keuze om een methode en leerplan voor dit vak aan te duiden. Ook hier kies je ‘Bewaren’ om al je gegevens op te slaan.

• Er verschijnt nu een unieke code die gekoppeld is aan een welbepaald vak in een welbepaalde klas. Wanneer de leerlingen deze code in hun profiel invoeren, kan je lesmateriaal met hen delen en hun resultaten bekijken. Hoe leerlingen dit kunnen doen, lees je hier.
  • Al je klassen komen in het menu ‘Mijn klassen’ te staan bij de betreffende scholen.
  • Wil je de klas bewerken om bijvoorbeeld een extra vak toe te voegen, klik dan op het potloodje () om je aanpassingen uit te voeren.
  • Geef je geen les meer aan deze klas, kan je ze met het vuilbakje () verwijderen.
Mogelijk gemaakt door Zendesk