Hoe gebruik ik een Scoodle-jaarplan in Smartschool?

Gebruik je Scoodle-jaarplan in Smartschool zodat je deze lessen kan inplannen in je schoolagenda en overzichten kan genereren van de leerplandoelen.

1. Je Smartschool- en Scoodle-account aan elkaar koppelen

Alvorens je een jaarplan uit Scoodle kan toevoegen moet je een koppeling leggen tussen je Smartschoolaccount en je Scoodle-account. Dit doe je door je aan te melden op Smartschool en vervolgens naar Scoodle te gaan. Ga naar je profiel en klik op de gele knop 'bewerken'.  Koppel je Smartschool-account.Tut_-_hoe_gebruik_ik_een_Scoodle-jaarplan_in_Smartschool__SO_.jpg

2. Jaarplannen vanuit Scoodle in Smartschool importeren

• Ga naar de module “Jaarplannen” in Smartschool.
  • Klik op 'Nieuw jaarplan' in het menu aan de rechterzijde.
  • Kies voor 'Mijn boekentas'.
  • Klik op 'Scoodle - Plantyn'.
  • Kies in het venster het gewenste jaarplan uit de lijst en pas dit jaarplan toe.
  • Vul de titel voor het jaarplan in en kies de klas waarvoor dit jaarplan van toepassing is. Klik vervolgens op 'Opslaan' om het jaarplan in Smartschool toe te voegen. Het inladen van het jaarplan kan even duren. Wacht geduldig af.

3. Mogelijkheden

Nadat je een jaarplan in Smartschool hebt toegevoegd,

• kan je het nog bewerken. Meer weten?
  • kan je Scoodle lesfiches inplannen in je Smartschool-agenda. Meer weten?
  • kan je bekijken welke doelen je in je jaarplan hebt ingepland, of welke doelen je aan de hand van de fiches al in je Smartschool-agenda hebt gepland. Meer weten?