Hoe koppel ik Scoodle en Smartschool?

Wat doet de Smartschoolbeheerder?

Omdat niet alle scholen met lesmateriaal van Plantyn werken, is Scoodle niet automatisch zichtbaar in Smartschool. De Smartschoolbeheerder dient dit te activeren. Dit doet hij op twee plaatsen in de algemene configuratie.

1. Algemene configuratie > licenties > Scoodle aanvinken
  2. Algemene configuratie > startpagina > widget op startpagina plaatsen

Wat doe jij als leerkacht?

1. Meld je aan op Scoodle.
  2. Klik rechtsboven op je naam en vervolgens op 'Mijn profiel'.
  3. Klik op 'Gekoppelde accounts' en klik op 'Koppel mijn Smartschool account'.