Hoe koppel ik Scoodle en Smartschool? Hoe koppel ik Scoodle en Smartschool?

Hoe koppel ik Scoodle en Smartschool?

Vanuit Scoodle

Koppel je Smartschoolaccount via 'Mijn profiel' - 'Gekoppelde accounts'.

Wat zijn de voordelen van Scoodle + Smartschool?

• Je kan je leerlingen uitnodigen via Smartschool. Via een bericht in Smartschool krijgen ze met één klik toegang tot de klas en het lesmateriaal. Wanneer ze nog geen account hebben, wordt dit automatisch aangemaakt. Ze hebben de activatiecode uit hun boek dus niet meer nodig en moeten hun account ook niet meer bevestigen via hun e-mailadres.
  • Je kan het jaarplan van je methode importeren in Smartschool.
  • Je opent je lerarenkit en klassen rechtstreeks vanop je Smartschool dashboard. Om dit te kunnen doen, dient de Smartschoolbeheerder dit wel te activeren. Dit doet hij op twee plaatsen in de algemene configuratie.
    • Algemene configuratie > licenties > Scoodle aanvinken
    • Algemene configuratie > startpagina > widget op startpagina plaatsen

Vanuit SmartSchool

Koppeling met Scoodle op schoolniveau

1. Kies bij 'Algemene configuratie' voor 'Licenties'.
  2. Vink de optie 'Koppeling met Scoodle activeren' aan.

Vanaf nu worden gegevens van gebruikers doorgestuurd van Smartschool naar Scoodle.

Lees hier welke gegevens worden verstuurd van Smartschool naar Scoodle.

Koppeling met Scoodle op individueel gebruikersniveau

Koppeling maken

1. Kies bij 'Profiel' voor 'Scoodle'.
  2. Klik 'Koppel mijn Scoodle-account'.
  3. Er wordt aangegeven tot welke gegevens Scoodle toegang krijgt. Klik op 'Toestaan' om de koppeling te maken.
  4. Volg de verdere stappen in Scoodle.

Koppeling verbreken

Lees hier alle informatie over het verbreken van de koppeling tussen Smartschool en Scoodle.

Hoe worden klassen aan leerkrachten gekoppeld?

Als de leerkracht een puntenboek heeft voor deze klas, zal de klas ook zichtbaar zijn in Scoodle.

Welke gegevens worden verstuurd van SmartSchool naar Scoodle?

Indien je de koppeling tussen SmartSchool en Scoodle hebt geactiveerd worden dagelijks ('s nachts) volgende gegevens verstuurd van SmartSchool naar Scoodle:

• Leerlingen
  • Klassen (relatie leerling-klas, zoals ingesteld in Skore)
  • Nummer administratieve groep van officiële klassen
  • Leerkrachten
  • Lesopdrachten (relatie leerkracht-klas, zoals ingesteld in Skore)

Volgende persoonsgegevens worden verstuurd van SmartSchool naar Scoodle:

• Voornaam
  • Naam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • E-mail

De velden geboortedatum en e-mail worden uitgewisseld om een zo correct mogelijke koppeling te kunnen maken tussen een SmartSchool- en Scoodle-account zonder dat hiervoor een bijkomende actie vereist is. Door deze koppeling kunnen leerkrachten gemakkelijk werken met Scoodle en worden alle klaswijzigingen automatisch verwerkt in Scoodle.

Scoodle op de startpagina (enkel voor secundair onderwijs)

Zowel de koppeling op schoolniveau als op individueel gebruikersniveau is hiervoor nodig. Daarnaast is Scoodle enkel zichtbaar op de startpagina voor secundaire scholen.

De Scoodle-kits en Scoodle-klassen van jouw Scoodle-account worden getoond op de startpagina van Smartschool. Zo kan je er in één klik naartoe.

Welke gegevens worden overgenomen uit Scoodle in Schoolagenda BaO?

Wanneer je een les uit de methode Scoodle overneemt in Smartschool wordt volgende inhoud overgenomen:

• Doelen (eindtermen, leerplandoelen …)
  • Lesdoelen
  • Onderwerp

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Neem dan via dit formulier contact met ons op en we helpen jou zo snel mogelijk verder.