Hoe voeg ik een klas toe aan mijn dashboard?

In je Scoodleaccount geef je zelf aan in welke klassen je lesgeeft. Dit doe je door een klas aan te maken op je dashboard. Dit is noodzakelijk om:

• je uurrooster en agenda in te vullen
  • remediëringsblaadjes op maat van de leerlingen te printen
  • leerlingen en hun logingegevens van Scoodle Play te downloaden
  • oefenresultaten van Scoodle Play te bekijken
  • taken en toetsen te plannen in Scoodle Play

Hoe doe je dit?

1. Klik op het Scoodle-logo linksboven om naar je Scoodle-dashboard te gaan.

2. Klik op 'Maak een klas aan' of op de '+'-knop (als er al een klas op je dashboard staat).

3. Zoek je school door in het veld te typen (bv. naam, postcode, straatnaam, instellingsnummer). Geef je klas een naam en selecteer het juiste leerjaar. Je kan hier ook een klaslogo kiezen.

4. Selecteer de vakken voor je klas. Eigen vakken kan je hier niet toevoegen. Bij aanmaak van een uurrooster kan je wel een eigen vaknaam kiezen.

5. Kies jouw methodes en leerplan. Zo zullen je methodefiches links van je agenda verschijnen en sleep je ze in 1-2-3 in je agenda. Deze selectie is ook belangrijk om taken te kunnen klaarzetten in Scoodle Play. Het aanduiden van het juiste leerplan is noodzakelijk om de doelen in je agenda correct te filteren.

6. Je klas verschijnt nu op je dashboard.