Hoe voeg ik een klas toe aan mijn dashboard?

Als je school gebruik maakt van Scoodle Schoolbreed of Scoodle Track (dat zie je wanneer je in je menu 'Zorg' en/of 'Schoolbeheer' ziet staan), zet de beheerder dit voor jou klaar en vind je je klas(sen) terug in je startscherm. Ontbreekt een klas of zie  je niet de juiste kIas in je startscherm, dan contacteer je je beheerder om dit voor jou in orde te brengen. Om je klas klaar te maken, klik je op de klas en ga je naar stap 4. Dit is noodzakelijk om:

• je uurrooster en agenda in te vullen
  • remediëringsblaadjes op maat van de leerlingen te printen
  • leerlingen en hun logingegevens van Scoodle Play te downloaden
  • oefenresultaten van Scoodle Play te bekijken
  • taken en toetsen te plannen in Scoodle Play

Wanneer je geen gebruik maakt van Scoodle Schoolbreed of Scoodle Track geef je zelf aan in welke klassen je lesgeeft. Dit doe je door een klas aan te maken op je dashboard. Merk wel op dat je zonder Scoodle Schoolbreed of Scoodle Track geen leerlingen in je klas kan steken en bijgevolg geen Scoodle Play kan gebruiken. Het aanmaken van een klas is evenwel noodzakelijk om:

• je uurrooster en agenda in te vullen

Hoe doe je dit?

1. Klik op het Scoodle-logo linksboven om naar je Scoodle-dashboard te gaan.

2. Klik op 'Maak een klas aan' of op de '+'-knop (als er al een klas op je dashboard staat).

3. Zoek je school door in het veld te typen (bv. naam, postcode, straatnaam, instellingsnummer). Geef je klas een naam en selecteer het juiste leerjaar. Je kan hier ook een klaslogo kiezen.

4. Selecteer de vakken voor je klas. Eigen vakken kan je hier niet toevoegen. Bij aanmaak van een uurrooster kan je wel een eigen vaknaam kiezen.

5. Kies jouw methodes en leerplan. Zo zullen je methodefiches links van je agenda verschijnen en sleep je ze in 1-2-3 in je agenda. Deze selectie is ook belangrijk om taken te kunnen klaarzetten in Scoodle Play. Het aanduiden van het juiste leerplan is noodzakelijk om de doelen in je agenda correct te filteren.

6. Je klas verschijnt nu op je dashboard.