Stap 1: Maak klassen aan op je landingspagina

Voor je van start gaat met je agenda, maak je klassen aan.

Dit heeft als voordeel dat je vakken aan je klassen kan koppelen en zo tijdens het schooljaar voor een klas en een bepaald vak een doelenrapportage kan opvragen.

1. Ga naar je landingspagina en klik op 'Nieuwe klas'

2. Zoek je school en geef je klas een naam

Door een postcode in te vullen bij het veld 'School', krijg je alleen de scholen voor die gemeente te zien.
Geef bij 'klas' de naam van je klas in en koppel vervolgens een leerjaar aan je klas.

3. Selecteer de vakken voor je klas.

4. Koppel het leerplan en eventueel je methode aan je klas

Door dit te doen, worden de doelen van je lesfiches automatisch gefilterd. Ook wanneer je niet met een methode werkt is het handig om je leerplannen te selecteren.