Stap 1: Maak klassen aan op je landingspagina

Voor je van start gaat met je agenda, maak je klassen aan.

Dit heeft als voordeel dat je vakken aan je klassen kan koppelen en zo tijdens het schooljaar voor een klas en een bepaald vak een doelenrapportage kan opvragen.

1. Ga naar je landingspagina en klik op 'Nieuwe klas'

2. Zoek je school en geef je klas een naam

Door een postcode in te vullen bij het veld 'School', krijg je alleen de scholen voor die gemeente te zien.
Geef bij 'Naam' de naam van je klas in en vergeet geen leerjaar te kiezen.

3. Kies Leergebieden (vakken) voor je klas

Selecteer in het keuzemenu een leergebied en klik op de gele '+' om het te koppelen aan deze klas.

4. Kies een leerplan en een methode.

Door dit te doen, worden de doelen van je lesfiches automatisch gefilterd. Ook wanneer je niet met een methode werkt is het handig om je leerplannen te selecteren.

5. Doe dit voor elk leergebied dat je in deze klas geeft en klik op bewaren.