Stap 4: Plan lessen in je agenda

Om gebruik te maken van je agenda, pas je eerst je uurrooster toe en plan je daarna je lessen in.
Zo kan je tijdens en op het einde van het schooljaar gemakkelijk een overzicht vragen van welke leerplandoelen je al behandeld hebt en welke je nog moet behandelen in de klas.

1. Pas je uurrooster toe

• Ga naar je agenda via Lesvoorbereiding\Agenda.
  • Links onderaan kan je bij de acties 'Uurrooster toepassen' kiezen.
  • Je agenda is voor een week opgevuld met lesblokken waarmee je aan de slag kan.

2. Plan je lessen in

• Ga naar het tabje lesfiches aan de linkerkant van je scherm.
  • Jouw eigen lesfiches en de methodefiches komen tevoorschijn.
  • Sleep ze naar het juiste lesblok in je agenda.

3. Print je doelen af

Klik in het tabblad 'Werkbalk' van je agenda op 'Doelen afdrukken' en maak jouw keuzes in het menu dat opent:

• Je kiest het schooljaar, de klas waarvoor je een overzicht wil opvragen en het leerplan waarvan je wil weten welke doelen je al dan niet behandeld hebt in de periode die je onderaan opgeeft.
  • Je vindt hier automatisch jouw klassen terug en per klas de leerplannen waaraan je volgens je agenda hebt gewerkt in die klas.

Je kunt ook kiezen voor 2 types van overzichten:

• Een kort en krachtig overzicht: alleen een opsomming van de leerplandoelen
  • Een gedetailleerd overzicht: Hierin vind je niet alleen terug of je een doel behandeld hebt, maar meer specifiek ook in welke les je dat gedaan hebt.

Wanneer je 'alle doelen' selecteert krijg je een opsomming van alle doelen en krijgen de behandelde doelen een blauwe kleur.

Wil je alleen de doelen die rechtstreeks op de lesfiche staan? Vink dit dan aan.
Wanneer je dit niet aangevinkt, krijg je zowel de 'rechtstreeks' doelen als de 'onrechtstreekse' doelen.
In een lesfiche kan je de onrechtstreekse doelen zien door op het vergrootglas voor een doel te klikken. Dan zie je welke ander doelen aan het betreffende doel gekoppeld zijn.

Wil je alleen de doelen zien die van toepassing zijn op de