Leerplandoelen koppelen aan een les

Je lesvoorbereiding in Scoodle bestaat uit drie tabbladen: de doelen, het lesverloop en jouw materiaal. Bij ‘Doelen’ noteer je de leerlijnen, de lesdoelen en de leerplandoelen.

We gaan hier dieper in op de leerplandoelen.

Waarom leerplandoelen koppelen?

In Scoodle beschik je over een digitale versie van de leerplandoelen. Als je een leerplandoel koppelt aan een les voor een bepaalde klas, onthoudt Scoodle dat jij dit schooljaar aan dat doel hebt gewerkt voor die klas.

Heb je een bepaald doel dit schooljaar al behandeld met jouw klas, dan zie je dat onmiddellijk in het overzicht van de leerplandoelen: die doelen krijgen een blauwe kleur.

In de methodefiches van Plantyn zijn je leerplandoelen en eindtermen reeds voor jou gekoppeld!

Hoe leerplandoelen koppelen?

Optie 1: Zoeken in alle leerplannen

• Om te zoeken in alle leerplannen, klik je het potlood icoon () om de leerplandoelen te bewerken en daarna op knop .
  • Je kan nu zoeken op een trefwoord in een leerplan (1) en zoeken in de structuur van het leerplan (2)

Optie 2: Zoeken in een specifiek leerplan

• Selecteer het leerplan waarvan je doelen wil koppelen
    • Om een leerplan te selecteren, typ je een trefwoord in, vb. "Aardrijkskunde" (1) of kies je uit onze lijst met suggesties (2)

• Als je in jouw profiel bij ‘Mijn klassen’ een leerplan aan jouw vak/leergebied hebt gekoppeld, staan daar de juiste leerplannen voor jou klaar.

• Nu kan je je leerplandoelen te koppelen.
      • Zoek op een trefwoord in een leerplan (1). Typ een trefwoord in de zoekbalk bij ‘Leerplandoel’ en selecteer het leerplandoel dat je in je les wilt behandelen.

• Zoek in de structuur van het leerplan door te klikken op het icoon (2). Klik op een onderdeel van het leerplan. Je zult dan alle onderliggende doelen zien staan en kunnen selecteren.

Werken met eindtermen
Wil je ook aantonen dat je aan de eindtermen werkt met jouw klas(sen), klik dan op het vergrootglas bij een leerplandoel om de gekoppelde eindtermen te raadplegen. Je kunt de onderliggende eindtermen van een leerplandoel zeer eenvoudig koppelen via het vergrootglas.