Activatie in 4 stappen

Starten met  Leerrijk.be  is  eenvoudig. Volg onderstaand stappenplan  en  je  kan meteen  aan de slag!
Indien je toch moeilijkheden zou ondervinden, aarzel dan niet onze helpdesk te contacteren via mail helpdesk@plantyn.com of via telefoon 015 / 36 36 39

• STAP 1: IN HET BEZIT VAN ACTIVATIECODE(S)?

Leerrijk.be  telt  drie  modules:  Zorg,  Didactiek  en  Beleid.  Om  de  toegang  tot  een  module  te  kunnen activeren, heb je een activatiecode nodig. Deze werd je door uitgeverij Plantyn via e‐mail aan je directie, ICT‐ of zorgcoördinator bezorgd.
Afhankelijk van het gekozen type abonnement, beschikt je school over 1,

2 of 3 activatiecodes. Neem deze bij de hand opdat je je kan registreren en activeren.

• STAP 2: REGISTRATIE OP WWW.KNOOPPUNT.NET

Leerrijk.be  telt  drie  modules:  Zorg,  Didactiek  en  Beleid.  Om  de  toegang  tot  een  module  te  kunnen activeren, heb je een activatiecode nodig. Deze werd je door uitgeverij Plantyn via e‐mail aan je directie, ICT‐ of zorgcoördinator bezorgd.

Afhankelijk van het gekozen type abonnement, beschikt je school over 1, 2 of 3 activatiecodes.
Neem deze bij de hand opdat je zich kan registreren en activeren.

A) KNOOPPUNT.NET

‐ Surf naar www.knooppunt.net
de portaalsite voor educatieve content
‐ Klik rechts onderaan op ‘Account aanmaken’

B) MIJN PERSOONLIJKE GEGEVENS

‐ Vul je naam, voornaam, persoonlijk e‐mailadres in en kies een persoonlijk      wachtwoord.
-Bevestig je gekozen wachtwoord een 2de maal.

‐ Duid je functie aan:  leerkracht of docent ‐ leerling of student ‐ anders
‐ Klik op “Verdergaan”

C) MIJN SCHOOLGEGEVENS (ben je niet verbonden met een school, kies dan een willekeurige school)

‐ Geef de postcode van je school in

‐ Klik op “Opnieuw zoeken”
‐ Selecteer vervolgens uw school
‐ Klik op “School bewaren”
‐ Klik op “Verdergaan”
‐ Typ de cijfers die je ziet in het lege veld
‐ Accepteer de voorwaarden voor het gebruik van Knooppunt

• STAP 3: ACTIVATIE OP WWW.KNOOPPUNT.NET

Ben je nog steeds ingelogd op www.knooppunt.net? Prima! Indien niet, log dan eerst opnieuw in met je gebruikersnaam (dit is je e‐mailadres) en
ook je paswoord dat je eerder koos in stap 2.b (bij je persoonlijke gegevens).

OPGELET !

Afhankelijk van het door jouw school gekozen type abonnement ontving je school één of meerder e‐mails van Uitgeverij Plantyn met bijhorende activatiecode.
Indien je school meerdere e‐mails toekreeg, wil dit zeggen dat je je ook meerdere keren dient te activeren en registreren.
Hiervoor:
‐herhaal je stap 3 voor elke bijkomende activatiecode
OF
klik je onmiddellijk na je eerste activatie op "Activeer meer lesmateriaal"

• STAP 4: WELKOM OP LEERRIJK.BE

A) Sluit www.knooppunt.net

B) Surf naar www.leerrijk.be

C) Log in met je persoonlijk gekozen gegevens uit stap 2

D) Welkom op leerrijk.be

 Je hebt toegang van op elke locatie met een internetverbinding
 Via surfvriendelijke zoekmogelijkheden vindt je snel uw weg
 Het ganse jaar worden er nieuwe artikels online gezet
 Je vindt er een uitgebreid archief aan artikels met ondersteunend materiaal: lesfiches,
werkbladen, fotomateriaal, presentaties, filmpjes,...
 Personaliseren, printen, onbeperkt gebruiken en kopieren: je kan én mag!
 Je mag gratis deelnemen aan de studiedagen van Leerrijk.be

Graag de handleiding in pdf? Onderstaand kan je ze downloaden.