Wanneer mijn leerlingen inloggen, zien ze een wit scherm.

Probleemstelling

Leerlingen loggen in in Ambrasoft en komen uit op onderstaand scherm in het oefenportaal:

Wanneer je over het   icoon gaat, verschijnt links onderaan een link te zien die blijkbaar verwijst naar een URL om Ambrasoft aan te kopen.

Oorzaak

Deze ongelukkige foutboodschap is te wijten aan de ingestelde optie ‘Toegestane werktijd’. Dit is een optie die de leerkracht in de leraarskamer bij Leerstofaanbod kan instellen en aanpassen.
De toegestane werktijd van deze leerling was ingesteld op 30 minuten/dag:

Oplossing

1. Je behoudt de toegestane werktijd en zegt dat de leerling pas kan verder werken wanneer naargelang de ingestelde tijd (de volgende dag/week).

2. Je wijzigt de toegestane werktijd (voor die leerling of enkele/alle leerlingen ). De leerling kan onmiddellijk en zonder problemen terug verder oefenen in Ambrasoft: