Je agenda delen

Elke leerkracht heeft een persoonlijke agenda. Andere leerkrachten kunnen geen lessen aan jouw persoonlijke agenda toevoegen.

Samenwerken met collega's kan op twee manieren:

1. Gebruik de klasplanning wanneer je lesgeeft in dezelfde klas. Hoe dit werkt lees je hier.
  2. Gebruik 'agenda delen' wanneer je wil dat (parallel)collega's jouw agenda kunnen bekijken en lesblokken kunnen kopiëren naar hun eigen agenda.

Hoe kan ik mijn agenda delen?

• In de Actiebox, klik je op "Mijn agenda delen"
  • Kies de collega en druk op '+'. Wanneer je daarna op bewaren klikt, wordt je agenda gedeeld.

Hoe kan ik een agenda van een collega bekijken?

• Klik op het pijltje naast Mijn agenda's. Je ziet nu een lijst van alle collega's die hun agenda met jou deelden.
  • Vink je eigen agenda uit en vink de agenda die je wil bekijken aan. Deze agenda verschijnt onmiddellijk rechts op het scherm.

Hoe kan ik een lesblok van een andere leerkracht naar mijn eigen agenda kopiëren?

• Vink je eigen agenda én de agenda van een collega aan.
  • Neem een lesblok van een collega vast en laat het vallen in het juiste lesblok.

• Klik op toepassen.
  • Vink nu de agenda van je collega opnieuw uit. De les staat nu ook in jouw agenda.
  • Je kan deze lesfiche nu openen en naar wens aanpassen (klas en kleur aanpassen, doelen en notities toevoegen...)