Hoe deel ik lesmateriaal uit de lerarenkit met mijn leerlingen?

In je lerarenkit zit er materiaal dat ook voor je leerlingen nuttig kan zijn. Met 1 klik op de deelknop naast het document kan je het in het Scoodle-account van je leerlingen tevoorschijn toveren. Het enige wat je moet doen is klassen aanmaken.

• Ga naar scoodle.be en klik op ‘Meld je aan’ – ‘Knooppunt’.
  • Klik op ‘Mijn klassen’.
  • Klik op de klas waarmee je lesmateriaal wil delen. In de klas klik je op ‘Lesmateriaal’.

• Sommige documenten zijn niet deelbaar (bv. toetsen), andere zitten standaard in de leerlingenkit (bv. woordkaartjes).
  • Documenten in het rood (bv. een audiofragment) zitten niet in de leerlingenkit. Je kan ze in het account van de leerlingen zichtbaar maken door op het rode icoon te klikken.
  • Meerdere bestanden tegelijk delen, doe je door de bestanden te selecteren met behulp van de CTRL-toets. Vervolgens klik je op de knop ‘Geselecteerde bestanden delen’.

• Wanneer je een document deelt, zien de leerlingen dit onmiddellijk in hun
    Scoodle-account. Het document verschijnt op hun startpagina, op de klaspagina én bij hun eigen lesmateriaal in het juiste hoofdstuk.

Lesmateriaal niet meer delen

• Klik op het groene icoon ‘Gedeeld’ in je lesmateriaal en vervolgens op ‘Niet meer delen’. Dit is de enige manier om het lesmateriaal uit het overzicht ‘gedeelde bestanden’ bij de leerlingen te verwijderen.

Eigen materiaal aan de lerarenkit toevoegen en delen

• Ga naar het hoofdstuk waarin je een document wil toevoegen.
  • Klik op ‘Eigen materiaal toevoegen’.
  • Delen van eigen materiaal doe je op dezelfde manier als hierboven beschreven.