Hoe plan je een les in je digitale agenda?

Om het jezelf gemakkelijk te maken, maak je best eerst een uurrooster aan. Nadien kan je je uurrooster(s) toepassen in je agenda om vervolgens een lesvoorbereiding op een lesblok te slepen. Zo is je lesvoorbereiding meteen gekoppeld aan de juiste klas en het juiste vak.

Je hebt 2 opties: Je kan vanuit je lesblok een lesvoorbereiding zoeken (1) of je kan vanuit de linkerkant op het scherm een lesvoorbereiding in je agenda slepen (2).

1. Klik in je agenda het lesblok aan waarop je de lesfiche wil toepassen.
Kies voor ‘Lesfiche zoeken’.

2. In je agenda heb je aan de linkerzijde 2 tabs: de werkbalk en de lesfiches. Klik ‘Lesfiches’ aan om jouw verzameling les- en methodefiches weer te geven.

In beide gevallen kan je doorheen de mappenstructuur navigeren om de juiste fiche te selecteren, of je kan gebruikmaken van het zoekscherm.