Hoe maak ik klassen aan in Scoodle?

Wanneer je klassen aanmaakt, kan je de oefenresultaten van je leerlingen bekijken, opdrachten voor hen klaarzetten en documenten delen.

Hoe maak ik een klas aan?

• Klik op ‘Mijn klassen’.
  • Klik op het gele plusteken.

• Vul de klasnaam, school, vak, leerjaar en onderwijsvorm in en klik op volgende.
  • Klik de lerarenkits die je in deze klas wil gebruiken aan (er verschijnt een oranje kader) en klik op toevoegen.
  • Kies of je leerlingen wil toevoegen via Smartschool of via een klascode.

Een klas met klascode

• Rechts bovenaan verschijnt een klascode. Download het stappenplan voor gebruik van de klascode en geef het aan je leerlingen. Dit stappenplan start met het aanmaken van een account.

Een klas via Smartschool

• Vraag eerst aan uw Smartschoolbeheerder of hij de volgende dingen in orde brengt.

• Algemene configuratie > licenties > Scoodle aanvinken
    • Algemene configuratie > startpagina > widget op startpagina plaatsen

• Koppel Smartschool in je eigen profiel. Hoe je dit doet, lees je hier.
  • Selecteer de leerlingen die je wil uitnodigen in de klas met het '+' icoon en klik op 'voeg leerlingen toe'.
  • De leerlingen ontvangen een uitnodiging in het Smartschoolaccount.

Belangrijk! Laat de leerlingen eerst een Scoodleaccount aanmaken alvorens je de uitnodiging verstuurt. Doen ze dit niet dan moeten ze achteraf Knooppunt koppelen om hun activatiecode in te geven. Deze volgorde is niet zo eenvoudig.