Hoe ziet een lesvoorbereiding in Scoodle eruit?

Een lesfiche in Scoodle heeft een vaste vorm, die bestaat uit drie onderdelen:

• Doelen
  • Lesverloop
  • Materiaal

In de tab Doelen kan je zowel eigen lesdoelen vermelden als leerplandoelen.

Het Lesverloop bestaat uit lesfases, en lesstappen met lesinhoud en materiaal. Bij elke stap kan je persoonlijke commentaar noteren.

Via de tab Materiaal zie je alle materialen die bij deze les horen, je kan ze ook tonen in de klas.

Een lesfiche heeft een eigen naam: dit is het onderwerp van de les.

Je kunt een lesfiche een code geven. Zo vind je ze later heel eenvoudig terug: de eerste les Nederlands voor het vierde leerjaar geef je bijvoorbeeld de code NED4-001. De code is geen verplicht veld.

Een lesfiche kan als een presentatie worden afgespeeld in de klas. Hiervoor klik je op de knop ‘Afspelen’ in de fiche. De persoonlijke commentaar wordt niet getoond maar kan je wel oproepen via het iicoon in de presentatie.