4) Hoe geef ik taken aan mijn leerlingen?

Een taak inplannen in Scoodle Play kan met de methode-oefeningen van

• De Wiskanjers (herwerking)
  • De Taalkanjers

Dit doet u vanuit de klas, die u via het Dashboard kan aanmaken.
Over het aanmaken van klassen, kan u meer lezen in stap 2 van dit artikel.

In de klas, kan u onder de lijst met leerlingen het tabje 'Taken' vinden.
U kan op een eenvoudige manier een nieuwe taak toevoegen door op de grote + te klikken:

U komt dan in onderstaand scherm terecht, waar u volgende zaken ingeeft:

1. Geef een titel aan de taak. Deze zal ook verschijnen in Scoodle Play, dus u gebruikt best een benaming die ook duidelijk is voor uw leerlingen.
  2. Geef een start- en einddatum voor de taak in.
  3. Indien u dit wilt, kan u een omschrijving ingeven, maar dit is geen verplicht veld.
  4. Selecteer 1 of meerdere leerlingen waarvoor de taak bestemd is.
  5. Kies Wiskanjers (Herwerking) of Taalkanjers Spelling om oefeningen klaar te zetten.
    Daarna kan u verder de methodestructuur doorklikken om bij de geschikte les met oefeningen te komen.
    Let op! Indien u in uw klas geen methodes hebt gekoppeld, zal u hier geen oefeningen zien verschijnen.
  6. Afhankelijk van de filters van die je bij de vorige stap geselecteerd hebt, zullen hier andere oefeningen komen te staan. U voegt een oefening toe aan uw taak door op het +-tekentje te klikken.
  7. Van zodra oefeningen geselecteerd hebt in de vorige stap, zullen deze hier verschijnen
  8. Vergeet als laatste stap niet links onderaan op 'Opslaan' te klikken.

Taak_inplannen_NL.pngDe volgende keer dat uw leerlingen zich aanmelden op Scoodle Play, zal de taak in hun kastje verschijnen!