4) Hoe geef ik taken en toetsen aan mijn leerlingen?

Wanneer uw school gebruik maakt van het Scoodle Kick-pakket, kan u taken en toetsen klaarzetten in Scoodle Play. Een taak of toets inplannen kan met de methodeoefeningen van:

• De Wiskanjers
  • De Taalkanjers
  • Wereldkanjers

Dit doet u vanuit de klas, die u via het Dashboard in Scoodle kan openen.

In de klas kan u onder de lijst met leerlingen het tabje 'Taken en toetsen' vinden.

U kan op een eenvoudige manier een nieuwe taak of toets toevoegen door op de +-tekens  te klikken:

U komt dan in onderstaand scherm terecht, waar u volgende zaken ingeeft:

• Geef een titel aan uw taak of toets. Deze zal ook verschijnen in Scoodle Play, dus u gebruikt best een benaming die ook duidelijk is voor uw leerlingen.
  • Geef een start- en einddatum voor de taak in en een begin- en einduur voor de toets is. Bij uw toets kan u ook kiezen of er een timer in Scoodle Play verschijnt.
  • Selecteer 1 of meerdere leerlingen waarvoor de taak bestemd is.
  • Kies de methode waarvoor u oefeningen wil klaarzetten. Daarna kan u verder de methodestructuur doorklikken om bij de geschikte les met oefeningen te komen via ‘Kies een inhoudstafel’.

Afhankelijk van de filters die u bij stapje 2 geselecteerd heeft, zullen er bij stap 3 andere oefeningen komen te staan. U voegt een oefening toe aan uw taak door op het vinkje te klikken en kan ze op voorhand bekijken door op het oogje te klikken.

• Van zodra u oefeningen geselecteerd hebt in de vorige stap, zullen deze hier in deze kleine samenvatting verschijnen.
  • Vergeet als laatste stap niet rechts onderaan op 'Maak taak aan’ of ‘Maak toets aan’ te klikken.

De volgende keer dat uw leerlingen zich aanmelden op Scoodle Play, zal de taak of toets in hun kastje verschijnen!

In de klas kan je een overzicht bekijken van alle taken en toetsen die je ingepland hebt als leerkracht.

Dit taken- en toetsenoverzicht heeft een status die ‘Onvolledig’ of ‘Volledig’ kan zijn. Pas wanneer alle leerlingen de taak of toets gemaakt hebben, zal de status veranderen naar ‘Volledig’ en groen kleuren.

Lopende taken/toetsen hebben de inleverdatum en -tijd nog niet overschreden en kunnen nog gemaakt worden door de leerlingen.

Voltooide taken/toetsen hebben de inleverdatum en -tijd al overschreden en kunnen niet meer gemaakt worden door de leerlingen.

Je kan meer details over de taak bekijken door op de 3 bolletjes links van de Toets- of taaktitel te klikken. Ook vind je hier een lijst van de resultaten, waar je meteen kan zien welke leerlingen alle oefeningen van de taak of toets al gemaakt hebben.

Van zodra er naast de leerling een percentage in het groen verschijnt, weet je dat deze leerling alle oefeningen uit de taak gemaakt heeft.

Indien je graag de resultaten per oefening van de taak bekijkt, kan je op het download-icoon rechts naast de taak- of toetstitel klikken.