Hoe ga ik als leerkracht van start met Scoodle Play?

Om oefeningen te maken, gaan je leerlingen naar www.scoodleplay.be en melden zich daar aan. Maar dit is niet waar jij als leerkracht aan de slag gaat: het leerkrachtengedeelte van Scoodle Play vind je op www.scoodle.be. Hier kan je de etiketten voor de leerlingen afprinten, taken klaarzetten en hun resultaten bekijken.

Eerst maak je een Scoodle-account aan en vervolgens dient de beheerder van de school je toegang te geven tot jouw school. Heb je nog geen Scoodle-account? Volg dan dit stappenplan.

1. Voeg een klas toe

Om te starten met Scoodle Play, heb je een klas nodig. Indien je dashboard nog leeg is, kan je je klas aanmaken via de knop 'Maak een klas':

Dashboard_empty_state_klas_maken_.pngIndien je al klassen op je dashboard hebt staan, kan dat via de +-knop:

Er opent een dialoogvenster waar je volgende zaken invult/selecteert:

1. Klaslogo: Dit zal verschijnen op het dashboard van zodra je klas aangemaakt is.
  2. School: Zoek jouw school aan de hand van de naam, postcode, straatnaam, instellingsnummer, ...
  3. Klas: Selecteer de klas waaraan je lesgeeft.
  4. Leerjaar: Het leerjaar dat overeenkomt met de gekozen klas wordt automatisch aangepast.

Je komt terecht in een nieuw dialoogvenster waar je de vakken voor de klas kan selecteren en klikt opnieuw op 'Volgende', zodat je per vak kan selecteren welke lerarenkit en leerplannen je gebruikt.

Let op!
De selectie van de lerarenkits is belangrijk om taken te kunnen klaarzetten in
Scoodle Play! Voor wiskunde selecteer je 'De Wiskanjers' en voor taal 'De Taalkanjers'.

Van zodra je deze stappen doorlopen hebt, vraagt Scoodle om je klas te koppelen met de klas van je school. Zo kom je in je klas met leerlingen terecht!

Nadat je een klas hebt aangemaakt, kan je ze steeds openen door erop te klikken vanuit je dashboard. Hier vind je de lijst met alle leerlingen die de schoolbeheerder heeft aangemaakt.

2. Download de etiketten

Bovenaan de lijst vind je de knop 'Download etiketten' die je kan gebruiken om een PDF met logingegevens voor Scoodle Play te downloaden. De PDF is zodanig opgebouwd dat je hem kan printen op etiketten om in het agenda van de leerlingen te kleven.

De etiketten kunnen afgedrukt worden op etikettenpapier met 14 etiketten van 99,1 mm x 38,1mm, zoals:

• Avery L7163 (laserprinter)
  • Avery J8163 (inktjetprinter)
  • Herma n° 5076 (laserprinter en inkjetprinter)
  • Herma n° 4678 (laserprinter en inkjetprinter)