Hoe ga ik als leerkracht van start met Scoodle Play?

U hebt beslist om Scoodle Play te gebruiken? Proficiat!

Hieronder leggen we u in 3 eenvoudige stappen uit hoe uw als leerkracht van start kan gaan!

Stap 1: Scoodle-account + beheerder in scoodle

Om oefeningen te maken gaan uw leerlingen naar Scoodle Play (www.scoodleplay.be) en melden zich daar aan. Maar dit is niet waar u als leerkracht aan de slag gaat: uw leerkrachtengedeelte van Scoodle Play bevindt zich namelijk in Scoodle (www.scoodle.be).

U heeft dus een Scoodle-account nodig en kan deze zelf aanmaken door de stappen in dit artikeltje te volgen.

Van zodra uw Scoodle account werd aangemaakt, dient de beheerder van de school u toegang te geven tot de juiste school zodat u de juiste leerlingen te zien krijgt.

Hierover kan u meer informatie vinden in de handleiding voor de beheerders.

Stap 2: Klas aanmaken op dashboard

Wanneer de beheerder klaar is met:

• het aanmaken van klassen;
  • het aanmaken van leerlingen;
  • het toevoegen van leerkrachtenaccounts aan de schoolomgeving;

kan u uw eigen klas aanmaken op het dashboard van scoodle.
Deze klas heeft u nodig om uw leerlingen en hun logingegevens terug te vinden.

Indien uw dashboard nog leeg is, kan u een klas aanmaken via de knop 'Maak een klas':

Dashboard_empty_state_klas_maken_.pngIndien u al klassen op uw dashboard heeft staan, kan dat via de +-knop:

Er opent een dialoogvenster waar u volgende zaken invult/selecteert:

1. Klaslogo: Dit zal verschijnen op het Dashboard van zodra je klas aangemaakt is.
  2. School: Zoek jouw school aan de hand van de naam, postcode, straatnaam, intellingsnummer, ...
  3. Klas: Selecteer de klas waar u les aan geeft.
  4. Leerjaar: Selecteer het leerjaar dat overeenkomt met de gekozen klas en klik op 'Volgende'.

U komt terecht in een nieuw dialoogvenster waar u de vakken voor de klas kan selecteren en klikt opnieuw op 'Volgende', zodat u per vak kan selecteren welke lerarenkit en leerplannen je gebruikt.

Let op!
De selectie van de lerarenkits is belangrijk om taken te kunnen klaarzetten in
Scoodle Play!

Van zodra u deze stappen doorlopen heeft, komt u in uw klas met leerlingen terecht!

Stap 3: Logingegevens afdrukken en uitdelen

Nadat u een klas heeft aangemaakt, kan u deze openen door er op te klikken vanuit uw Dashboard. Hier vindt u de lijst met alle leerlingen die de schoolbeheerder heeft aangemaakt.

Bovenaan de lijst vindt u de knop 'Download etiketten' die u kan gebruiken om een pdf-je met logingegevens voor Scoodle Play te downloaden. De pdf is zodanig opgebouwd dat u hem kan afprinten op etiketten om in het agenda van de leerlingen te kleven.

De etiketten kunnen afgedrukt worden op etikettenpapier met 14 etiketten van 99,1 mm x 38,1mm, zoals:

• Avery L7163 (laserprinter)
  • Avery J8163 (inktjetprinter)
  • Herma n° 5076 (laserprinter en inkjetprinter)
  • Herma n° 4678 (laserprinter en inkjetprinter)