1) Hoe ga ik van start met Scoodle Play?

U hebt beslist om Scoodle Play te gebruiken? Proficiat!

Om oefeningen te maken gaan uw leerlingen naar Scoodle Play (www.scoodleplay.be) en melden zich daar aan. Maar dit is niet waar u als leerkracht aan de slag gaat: uw leerkrachtengedeelte van Scoodle Play bevindt zich namelijk in Scoodle  (www.scoodle.be) of in iOmniwize (www.iomniwize.be).

Indien u met Scoodle werkt, vind u meer informatie onder paragraaf A. in Scoodle, indien u met iomniwize werkt, gaat u naar paragraaf B. in iOmniwze.

A. in Scoodle

Hieronder leggen we u in 3 eenvoudige stappen uit hoe u als leerkracht van start kan gaan!

Stap 1: Scoodle-account + beheerder in scoodle

U heeft een Scoodle-account nodig en kan deze zelf aanmaken door de stappen in dit artikeltje te volgen.

Van zodra uw Scoodle account werd aangemaakt, dient de beheerder van de school u toegang te geven tot de juiste school zodat u de juiste leerlingen te zien krijgt.

Hierover kan u meer informatie vinden in de handleiding voor de beheerders onder de titel 'Leerkrachten toevoegen aan de schoolomgeving'.

Stap 2: Klas aanmaken op dashboard

Wanneer de beheerder klaar is met:

• het aanmaken van klassen;
  • het aanmaken van leerlingen;
  • het toevoegen van leerkrachtenaccounts aan de schoolomgeving;

kan u uw eigen klas aanmaken op het dashboard van scoodle.
Deze klas heeft u nodig om uw leerlingen en hun logingegevens terug te vinden.

Indien uw dashboard nog leeg is, kan u een klas aanmaken via de knop 'Maak een klas':

Dashboard_empty_state_klas_maken_.pngIndien u al klassen op uw dashboard heeft staan, kan dat via de +-knop:

Er opent een dialoogvenster waar u volgende zaken invult/selecteert:

1. Klaslogo: Dit zal verschijnen op het Dashboard van zodra je klas aangemaakt is.
  2. School: Zoek jouw school aan de hand van de naam, postcode, straatnaam, instellingsnummer, ...
  3. Klas: Selecteer de klas waar u les aan geeft.
  4. Leerjaar: Selecteer het leerjaar dat overeenkomt met de gekozen klas en klik op 'Volgende'.

U komt terecht in een nieuw dialoogvenster waar u de vakken voor de klas kan selecteren en klikt opnieuw op 'Volgende', zodat u per vak kan selecteren welke lerarenkit en leerplannen je gebruikt.

Van zodra u deze stappen doorlopen heeft, komt u in uw klas met leerlingen terecht!

B. in iOmniwize

Hieronder leggen we u eenvoudig uit hoe u als leerkracht van start kan gaan!

Stap 1: Klas klaarzetten op dashboard

Om in iOmniwize de juiste klassen te zien verschijnen op jouw dashboard, moet de beheerder jou klasrechten geven.

Om naar het dashboard met klassen te gaan, klikt u via het startscherm op ‘Menu, gaat u naar Klasagenda en onder het tabje ‘Mijn Klassen’ zal je de juiste klassen zien verschijnen.

Hier kan u volgende zaken terugvinden:

• Uw geactiveerde lerarenkits
  • De klassen waar u toegang toe heeft
  • Aanstaande verjaardagen van uw leerlingen
  • Het dagoverzicht van uw klasagenda

Klik op (een van) de klas(sen) waarvoor u Scoodle Play wilt gebruiken.

De klas is de plaats waar u volgende zaken kan doen en terugvinden:

• Uw vakken selecteren (leerplannen en e-kits)
  • Aanmeldgegevens van Scoodle Play afdrukken
  • Taken en toetsen klaarzetten in Scoodle Play
  • Oefenresultaten van Wiskunde en Nederlands bekijken

Belangrijk is dat u hier uw vakken selecteert. Dit doet u in het onderdeel 'Vakken' door op het potloodje naast het vak te klikken. U krijgt een dialoogvenster waarin u lerarenkits en leerplannen kan selecteren die u in deze klas gebruikt.