1) Hoe ga ik van start met Scoodle Play?

U hebt beslist om Scoodle Play te gebruiken? Proficiat!

Om oefeningen te maken gaan uw leerlingen naar Scoodle Play (www.scoodleplay.be) en melden zich daar aan. Maar dit is niet waar u als leerkracht aan de slag gaat: uw leerkrachtengedeelte van Scoodle Play bevindt zich namelijk in Scoodle  (www.scoodle.be) of in iOmniwize (www.iomniwize.be).

Indien u met Scoodle werkt, vind u meer informatie onder paragraaf A. in Scoodle, indien u met iomniwize werkt, gaat u naar paragraaf B. in iOmniwze.

A. in Scoodle

Hieronder leggen we u in 3 eenvoudige stappen uit hoe u als leerkracht van start kan gaan!

Stap 1: Scoodle-account + beheerder in scoodle

U heeft een Scoodle-account nodig en kan deze zelf aanmaken door de stappen in dit artikeltje te volgen.

Van zodra uw Scoodle account werd aangemaakt, dient de beheerder van de school u toegang te geven tot de juiste school zodat u de juiste leerlingen te zien krijgt.

Hierover kan u meer informatie vinden in de handleiding voor de beheerders.

Stap 2: Klas aanmaken op dashboard

Wanneer de beheerder klaar is met:

• het aanmaken van klassen;
  • het aanmaken van leerlingen;
  • het toevoegen van leerkrachtenaccounts aan de schoolomgeving;

kan u uw eigen klas aanmaken op het dashboard van scoodle.
Deze klas heeft u nodig om uw leerlingen en hun logingegevens terug te vinden.

Indien uw dashboard nog leeg is, kan u een klas aanmaken via de knop 'Maak een klas':

Dashboard_empty_state_klas_maken_.pngIndien u al klassen op uw dashboard heeft staan, kan dat via de +-knop:

Er opent een dialoogvenster waar u volgende zaken invult/selecteert:

1. Klaslogo: Dit zal verschijnen op het Dashboard van zodra je klas aangemaakt is.
  2. School: Zoek jouw school aan de hand van de naam, postcode, straatnaam, instellingsnummer, ...
  3. Klas: Selecteer de klas waar u les aan geeft.
  4. Leerjaar: Selecteer het leerjaar dat overeenkomt met de gekozen klas en klik op 'Volgende'.

U komt terecht in een nieuw dialoogvenster waar u de vakken voor de klas kan selecteren en klikt opnieuw op 'Volgende', zodat u per vak kan selecteren welke lerarenkit en leerplannen je gebruikt.

Let op!
De selectie van de lerarenkits is belangrijk om taken te kunnen klaarzetten in Scoodle Play!
Om oefeningen te selecteren kiest u 'Wiskanjers (Herwerking)' en Taalkanjers Spelling.
Deze lerarenkits hoeven NIET geactiveerd te zijn om met taken te kunnen klaarzetten.

Van zodra u deze stappen doorlopen heeft, komt u in uw klas met leerlingen terecht!

Stap 3: Logingegevens afdrukken en uitdelen

Nadat u een klas heeft aangemaakt, kan u deze openen door erop te klikken vanuit uw Dashboard. Hier vindt u de lijst met alle leerlingen die de schoolbeheerder heeft aangemaakt.

Bovenaan de lijst vindt u de knop 'Download etiketten' die u kan gebruiken om een pdf'je met logingegevens voor Scoodle Play te downloaden. De pdf is zodanig opgebouwd dat u hem kan afprinten op etiketten om in de agenda van de leerlingen te kleven.

De etiketten kunnen afgedrukt worden op etikettenpapier met 14 etiketten van 99,1 mm x 38,1mm, zoals:

• Avery L7163 (laserprinter)
  • Avery J8163 (inktjetprinter)
  • Herma n° 5076 (laserprinter en inkjetprinter)
  • Herma n° 4678 (laserprinter en inkjetprinter)

B. in iOmniwize

Hieronder leggen we u eenvoudig uit hoe u als leerkracht van start kan gaan!

Stap 1: Klas klaarzetten op dashboard

Klik in het startscherm op ‘Menu’ en ga naar 'Klasagenda'.

Daarna komt u in ‘Mijn klassen’ terecht. Hier kan u volgende zaken terugvinden:

• Uw geactiveerde lerarenkits
  • De klassen waar u toegang toe heeft
  • Aanstaande verjaardagen van uw leerlingen
  • Het dagoverzicht van uw klasagenda

Klik op (een van) de klas(sen) waarvoor u Scoodle Play wilt gebruiken.

De klas is de plaats waar u volgende zaken kan doen en terugvinden:

• Uw vakken selecteren (leerplannen en e-kits)
  • Aanmeldgegevens van Scoodle Play afdrukken
  • Taken klaarzetten in Scoodle Play
  • Oefenresultaten van Wiskunde en Nederlands bekijken

Belangrijk is dat u als eerste stap uw vakken selecteert. Dit doet u in het onderdeel 'Vakken' door op het potloodje naast het vak te klikken. U krijgt een dialoogvenster waarin u lerarenkits en leerplannen kan selecteren die u in deze klas gebruikt.

Let op!
De selectie van de lerarenkits is belangrijk om taken te kunnen klaarzetten in Scoodle Play!
Om oefeningen te selecteren kiest u 'Wiskanjers (Herwerking)' en 'Taalkanjers Spelling'.
Deze lerarenkits moeten NIET geactiveerd zijn om taken te kunnen klaarzetten.

Indien u graag het extra lesmateriaal bij de methode wenst te gebruiken, heeft u wel een activatiecode nodig!

Stap 2: Logingegevens afdrukken en uitdelen

Bovenaan de leerlingenlijst in uw klas vindt u de knop 'Download etiketten' die u kan gebruiken om een pdf’je met logingegevens voor Scoodle Play te downloaden. De pdf is zodanig opgebouwd dat u hem kan afprinten op etiketten om in de agenda van de leerlingen te kleven.

De etiketten kunnen afgedrukt worden op etikettenpapier met 14 etiketten van 99,1 mm x 38,1mm, zoals:

• Avery L7163 (laserprinter)
  • Avery J8163 (inktjetprinter)
  • Herma n° 5076 (laserprinter en inkjetprinter)
  • Herma n° 4678 (laserprinter en inkjetprinter)