Update 02/12/2018

Beste iOmniwize/iKklik gebruiker,

Met deze update zijn er een aantal visuele aanpassingen gemaakt in het systeem. Scoodle Play werd geïntegreerd in iOmniwize. Dit wilt zeggen dat de benaming iOmniwize in je browser gewijzigd werd naar Scoodle.

Hier vind je een overzicht terug van de wijzigen die werden uitgevoerd.

1. De klasagenda
Het dashboard van de klasagenda heeft een aantal toevoegingen/wijzigingen gekregen:

- Mijn klassen
Voortaan vind je je klas, lerarenkits en geplande lessen terug in het tabblad 'mijn klassen'

- Mijn Klasagenda
Voor de iKklik gebruikers, werd een wijziging doorgevoerd voor het toepassen van gedeelde BC's in de klasagenda. Voortaan zal je via de toolbox enkel je eigen BC's zien staan, zodat de inhoud overzichtelijker wordt.

Heb je een BC nodig van je collega?
Indien je collega zijn BC's met jou heeft gedeeld, zal je dit voortaan op je week slepen via het tabblad 'gedeelde lesfiches'.

- Lesvoorbereidingen en BC's
De mappenstructuur werd volledig aangepast en toont nu alle mappen over de scholen heen onder één boomstructuur.

• Mijn lesfiches zijn de lesfiches en-of BC's die je zelf hebt gemaakt
  • gedeelde fiches zijn de mappen van collega's die met jou hebben gedeeld
  • schoolfiches zijn mappen die beschikbaar zijn voor de hele school. Enkel de beheerder kan hier mappen aanmaken en vervolgens delen met de hele school

Let op! Als je jouw map niet terugvindt onder 'mijn lesfiches' wilt dit zeggen dat je map voor de update niet de juiste rechten meer had. Kijk daarom eerst na of je map niet onder 'gedeelde lesfiches' staat bij een collega waarmee werd samengewerkt, of onder de map van de beheerder. De map kan opnieuw met jou gedeeld worden of contacteer de helpdesk om je map te verplaatsen.

Voor de leerkracht:

• het tabblad 'map delen' heeft een overzichtelijkere lay-out gekregen.

Als je je map enkel deelt, kan je collega je lesfiches bekijken en slepen in het agenda.
    Kies je voor samenwerken, dan kan je collega je lesfiches onder de gedeelde mappen bewerken.

• Geef je les in meerdere scholen binnen dezelfde scholengemeenschap? Nu kan je al je lesvoorbereidingen voor alle scholen terugvinden in 'mijn lesfiches'.

Voor de beheerder:

• De beheerder kan voortaan mappen aanmaken onder de gedeelde schoolfiches. Deze mappen kunnen door de school heen gedeeld worden.

- Mijn uurroosters
    De uurroosters werden uit de profielinstellingen gehaald en verplaatst naar het dashboard van de klasagenda.

2. Mijn profiel

De functionaliteiten 'mijn uurroosters' en 'klassen' zijn niet meer zichtbaar via de profielinstellingen.

Hoe het wachtwoord aangepast kan worden kan u terugvinden in dit artikel.

3. Scoodle Play integratie

Scoodle Play is nu beschikbaar in iOmniwize. Inloggegevens van de leerlingen kunnen gedownload worden om Scoodle play te gebruiken. Via de klasagenda (klassen) kunnen de resultaten van de leerlingen bekeken worden die geoefend hebben in Scoodle Play.

Let op! Met de Scoodle Play integratie is het noodzakelijk om leerlingen in een klas te hebben. In bijlage vind je een Importbestand terug.

Meer informatie over de Scoodle Play integratie kan je terugvinden door op deze link te klikken.

Met vriendelijke groeten,
Het iOmniwizeteam.