Hoe ga ik als leerkracht van start met Scoodle Play in iOmniwize?

U hebt beslist om Scoodle Play te gebruiken? Proficiat!

Hieronder leggen we u eenvoudig uit hoe u als leerkracht van start kan gaan!

Stap 1: Klas klaarmaken

Klik in het startscherm op ‘Menu’ en ga naar 'Klasagenda'.

Daarna komt u in ‘Mijn klassen’ terecht. Hier kan u volgende zaken terugvinden:

• Uw geactiveerde lerarenkits
  • De klassen waar u toegang toe heeft
  • Aanstaande verjaardagen van uw leerlingen
  • Het dagoverzicht van uw klasagenda

Klik op (een van) de klas(sen) waarvoor u Scoodle Play wilt gebruiken.

De klas is de plaats waar u volgende zaken kan doen en terugvinden:

• Uw vakken selecteren (leerplannen en e-kits)
  • Aanmeldgegevens van Scoodle Play afdrukken
  • Taken klaarzetten in Scoodle Play
  • Oefenresultaten van Wiskunde en Nederlands bekijken

Belangrijk is dat u als eerste stap uw vakken selecteert. Dit doet u in het onderdeel 'Vakken' door op het potloodje naast het vak te klikken. U krijgt een dialoogvenster waarin u lerarenkits en leerplannen kan selecteren die u in deze klas gebruikt.

Let op!
De selectie van de lerarenkits is belangrijk om taken te kunnen klaarzetten in Scoodle Play!
Om oefeningen te selecteren kiest u 'Wiskanjers (Herwerking)' en 'Taalkanjers Spelling'.
Deze lerarenkits moeten NIET geactiveerd zijn om taken te kunnen klaarzetten.

Indien u graag het extra lesmateriaal bij de methode wenst te gebruiken, heeft u wel een activatiecode nodig!

Stap 2: Logingegevens afdrukken en uitdelen

Bovenaan de leerlingenlijst in uw klas vindt u de knop 'Download etiketten' die u kan gebruiken om een pdf’je met logingegevens voor Scoodle Play te downloaden. De pdf is zodanig opgebouwd dat u hem kan afprinten op etiketten om in de agenda van de leerlingen te kleven.

De etiketten kunnen afgedrukt worden op etikettenpapier met 14 etiketten van 99,1 mm x 38,1mm, zoals:

• Avery L7163 (laserprinter)
  • Avery J8163 (inktjetprinter)
  • Herma n° 5076 (laserprinter en inkjetprinter)
  • Herma n° 4678 (laserprinter en inkjetprinter)