Kan ik als beheerder zaken exporteren uit AmbraSoft?

Je kan als beheerder voor 1 juli 2019 nog volgende zaken exporteren uit AmbraSoft:

• Leerkrachtenaccounts
  • Leerlingenaccounts

Leerlingenresultaten kunnen niet geëxporteerd worden. Hieronder een woordje uitleg over hoe je de accounts kan exporteren:

Leerkrachtenaccounts exporteren

Om leerkrachtenaccounts te exporteren ga je naar het tabblad 'Onze Leerkrachten' in het schoolbeheer en klik je bovenaan op de knop 'Exporteer'.

Er wordt dan een Excel-bestand gedownload met de naam 'LeerkrachtenExport', waarin je volgende gegevens per account kan terugvinden: naam, voornaam, e-mail, telefoonnummer, beheerder (ja/nee).

Leerlingenaccounts exporteren

Je hebt als beheerder de keuze om leerlingen te exporteren per klas of voor de ganse school.

Om dit te doen, ga je naar tabblad 'Onze Leerlingen' in het schoolbeheer van jouw school.
Daar klik je op 'Exporteer' helemaal bovenaan om alle leerlingen te exporteren en op 'Exporteer' bij de klas, wanneer je een export wilt van een bepaalde klas.

Er wordt een excel-bestand gedownload met de bestandsnaam 'LeerlingenExport' waarin je de klas, voornaam, naam en pincode van elke leerling kan terugvinden.

Dit bestand kan een basis vormen om de import in Scoodle te doen, wanneer u wilt opstarten met Scoodle Play. Omdat we in Scoodle Play een veiligere en uitgebreidere manier van aanmelden gebruiken, zullen er extra gegevens moeten toegevoegd worden per leerling, nl.:

• Leerjaar
  • Geboortedatum
  • Klasnummer

Het uiteindelijk Excel-bestand zou volgende gegevens in de juiste volgorde moeten bevatten:

Let op! De leerjaren moeten exact vermeld worden zoals in onderstaand voorbeeld: 1ste leerjaar, 2de leerjaar, ....

Indien je graag meer informatie hebt over de verdere opstart van Scoodle Play, kan je hier terecht.