Hoe maak ik een klas aan via Smartschool?

Kijk na of Smartschool gekoppeld is in je profiel.

Klik op 'Mijn klassen' - 'Maak je eerste klas'.mceclip3.png

Vul de klasgegevens in en kies je lerarenkit. De leerlingenversie van dit lesmateriaal wordt automatisch in het account van je leerlingen geactiveerd. Klik op het einde op het Smartschoollogo.mceclip1.png

Selecteer de leerlingen die je wil toevoegen via het '+' icoon.mceclip3.png

De leerlingen krijgen een berichtje via Smartschool. Wanneer ze op 'Uitnodiging aanvaarden' klikken, komen ze onmiddellijk in hun Scoodleaccount terecht. Wanneer ze nog geen account hebben, wordt dit automatisch aangemaakt.mceclip5.png

In je klas, zie je welke leerlingen al op 'Uitnodiging aanvaarden' geklikt hebben.mceclip6.png

Opgelet: Je leerlingen moeten zich voortaan wel steeds aanmelden via Smartschool.

Wanneer je een klas aanmaakt kan je...

• het lesmateriaal bij de leerlingen activeren zonder dat ze een activatiecode moeten ingeven.
  • hun oefenresultaten bekijken.
  • een opdracht (= oefeningenreeks) voor hen klaarzetten.
  • lesmateriaal delen (bv. correctiesleutels, filmfragmenten...).