Stap 7: Deel je agenda of lesfiches met collega's

1. Agenda delen
Werk je met Scoodle Kick, Scoodle Sprint en/of Scoodle Track, dan kan je je agenda met collega's delen. Dit doe je door links in de agenda op 'Agenda delen' te klikken.

Selecteer de collega waarmee je je agenda wil delen en klik op OK.

Je naam verschijnt dan bij je collega onder Agenda's - Gedeelde agenda's (1). Om jouw agenda te openen, vinkt je collega de eigen agenda uit en jouw agenda aan.

Hier kan je ook een klasagenda (2) bekijken. Wanneer je een klas aanvinkt kan je alle lessen die aan deze klas gekoppeld zijn, bekijken. Ook wanneer je collega's hun agenda niet deelden.

De klassen die je onder Klasagenda's ziet, zijn de klassen die op je dashboard staan. Staat de klas die je wil bekijken hier niet tussen? Dan kan je deze toevoegen via het + teken op je dashboard.

Let op: In de agenda kan je een lesblok dat een collega maakte, niet aanpassen of verwijderen.

2. Lesfiches delen

Een eigen map met aangepaste of zelfgemaakte lesfiches delen doe je via Agenda - Lesfiches. Wanneer je op een map klikt, verschijnt er een klein pijltje. Klik erop en kies Map delen.

Selecteer een collega en klik op Voeg toe.

Let op: Klik altijd eerst op 'voeg toe'. Klik je onmiddellijk op OK, dan zal je map niet gedeeld worden.

In tegenstelling tot de lessen in je agenda kan je er hier wel voor kiezen om samen te werken. Wanneer je bij een bepaalde collega 'samenwerken' aanvinkt, kan hij/zij jouw lesfiches aanpassen.

Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

De gedeelde mappen, verschijnen bij jouw collega onder Mijn gedeelde fiches.