Stap 7: Deel je agenda (via lees- of schrijfrechten) of lesfiches met collega's Stap 7: Deel je agenda (via lees- of schrijfrechten) of lesfiches met collega's

Stap 7: Deel je agenda (via lees- of schrijfrechten) of lesfiches met collega's

1. Agenda delen : collega's lees- of schrijfrechten geven in je agenda

Werk je met Scoodle Kick, Scoodle Sprint en/of Scoodle Track, dan kan je je agenda met collega's delen. Dit doe je door links in de agenda op 'Agenda delen' te klikken.

Kies/zoek de collega waarmee je je agenda wil delen en klik op 'Voeg toe' :

De collega verschijnt nu in de lijst onder het zoekkader (mee in de lijst van personen waarmee je je agenda eventueel al hebt gedeeld).

Delen : deze optie wordt default aangevinkt bij het toevoegen van een collega waarmee je de agenda wil delen, deze geeft de collega leesrechten in je agenda. De collega in kwestie zal enkel je agenda kunnen consulteren.

Samenwerken : als je de collega in kwestie schrijfrechten wil geven in je agenda, vink je hier i.p.v. 'Delen' de keuze 'Samenwerken' aan. Vanaf nu zal de geselecteerde collega naast consulteren ook aanpassingen kunnen doen in jouw agenda en kunnen jullie via de agenda samenwerken voor co-teaching of voor een stage.

Bevestig met ‘OK’

(1) Je naam verschijnt nu bij je collega onder Agenda's - Gedeelde agenda's. Om jouw agenda te openen, vinkt je collega de eigen agenda uit en jouw agenda aan.

(2) Je kan hier ook een klasagenda bekijken. Wanneer je een klas aanvinkt kan je alle lessen, die aan deze klas gekoppeld zijn, bekijken, ook wanneer je collega's hun agenda niet deelden. De klassen die je onder Klasagenda's ziet, zijn de klassen die op je dashboard staan. Staat de klas die je wil bekijken hier niet tussen? Dan kan je deze toevoegen via het + teken op je dashboard.

Let op: in de agenda kan je een lesblok dat een collega maakte enkel aanpassen en niet verwijderen. Wil je een lesblok verslepen naar een ander tijdstip in het agenda dat met je werd gedeeld voor 'samenwerken', dan kan dat door in de pop-up die je daarbij te zien krijgt  te kiezen voor 'verplaatsen', kies je voor 'kopiëren' dan zal het lesblok in je eigen agenda worden gekopieerd/opgenomen.

2. Lesfiches delen

Een eigen map met aangepaste of zelfgemaakte lesfiches delen doe je via Agenda - Lesfiches. Wanneer je op een map klikt, verschijnt er een klein pijltje. Klik erop en kies Map delen.

Selecteer een collega en klik op Voeg toe.

De opgevraagde collega wordt opgenomen in de lijst onder het zoekveld. Kies daar of je met de collega wil 'delen' of samenwerken'.

Let op: klik hier altijd eerst op Voeg toe (om je collega toe te voegen aan de lijst van collega's waarmee je wil delen/samenwerken). Als je hier onmiddellijk op OK klikt, gebeurt er niets voor de geselecteerde cllega en zal er verder niets met je map gebeuren.

Klik op OK om je selectie van collega en de toegang die je deze wil toekennen (delen of samenwerken) op te slaan.

De gedeelde mappen, verschijnen bij jouw collega onder Mijn gedeelde fiches.

Koos je voor 'samenwerken' dan staat er een potloodje op de map en kan je collega de fiches ook aanpassen, verplaatsen en zelfs verwijderen.