Stap 1: Maak een thema aan

Ga naar 'Menu' - 'Lesfiches'.

Klik op het kleine pijltje rechts van 'Mijn lesfiches' en klik vervolgens op 'Map toevoegen'.

Geef de map een naam en sla op.

Klik op het kleine pijltje rechts van de mapnaam en kies 'Thema toevoegen'.

In de tab ‘Start’ geef je een titel aan je thema.
Je kiest of dit thema komt van een leerkracht of van een leerling.
Je geeft de start- en einddatum van het thema in.
In dit voorbeeld werken we met het thema "Het Amazonewoud".

In de tab ‘Brainstorm’ kan je in functie van het thema een mindmap toevoegen.
Het centrale thema staat in het midden van het scherm. Je kan tot vier verschillende niveaus
onder de titel gaan. Elk niveau krijgt een andere kleur.

In de tab ‘Focusdoelen’ voeg je de doelen toe van waaruit je zal vertrekken om activiteiten te maken. Klik in het invulveld 'Leerplan zoeken' om het juiste leerplan aan te duiden. Vervolgens klik je op het groene +-teken om de focusdoelen te selecteren.

Deze focusdoelen zullen in elke activiteitenfiche die je bij dit thema aanmaakt, onmiddellijk voor je klaarstaan. Wanneer je ze aanvinkt, tellen ze mee in de telling voor deze activiteit. Je kan er in een activiteit voor kiezen om alle focusdoelen aan te vinken, maar je kan er ook voor kiezen om er slechts enkele aan te duiden. Daarnaast kan je aan elke activiteit ook nog specifieke doelen toevoegen. Meer info over het aanmaken van activiteiten lees je hier.

In de tab ‘Activiteiten’ kan je verschillende activiteiten toevoegen en deze zelf een benaming
geven. Typ de naam in het invulveld 'Activiteit' en klik vervolgens op 'Voeg toe'.

Iedere activiteit kan je onmiddellijk bewerken (via potlood-icoon), maar je kan dit ook later doen.
Meer info over het toevoegen van activiteiten lees je hier.

In het laatste tabblad ontvang je een overzicht dat als pdf-bestand gedownload kan worden. Ook dit kan je later opnieuw opvragen. Klik op sluiten om het thema op te slaan. Ook wanneer je op het kruisje rechtsboven klikt, wordt het thema automatisch opgeslagen.

Je thema is aangemaakt en je kan het nu invoegen in je agenda. Je kan ook nog steeds nieuwe activiteiten toevoegen of de reeds gemaakte activiteiten verder bewerken.