Hoe werkt de drilmodule voor grammatica? (Frans)

Voortaan kunnen leerlingen de werkwoorden uit Coup De Coeur 1 oefenen m.b.v. een slimme drilmodule.

Met behulp van de drillmodule kunnen leerlingen de werkwoordsvervoegingen extra oefenen. Het grote verschil met de andere oefeningen is dat er bij meerdere pogingen steeds andere opgaven verschijnen. Elke oefening bestaat uit 15 opgaven. In deze module worden werkwoordsoefeningen per hoofdstuk aangepast aan de grammatica en de werkwoorden die de leerlingen op dat moment kennen.

Waar vind je deze module als leerling?

Meld je aan op Scoodle en selecteer via de inhoudstafel een dossier of thema. De drilloefeningen vind je steeds onder 'werkwoordsoefeningen'.

Waar vind je deze module als leerkracht?

Als leerkracht kan je de resultaten van je leerlingen opvolgen vanuit de klaspagina. Selecteer rechtsonder, onder het onderdeel 'Resultaten drilloefeningen', een bepaalt dossier en klik op de naam van een leerling. Nu kan je de resultaten van de drilloefeningen die deze leerling in dit dossier maakte, bekijken. Het percentage dat je te zien krijgt, is steeds het resultaat van de laatste poging.

Vanuit een lerarenprofiel kan je de drilmodule zelf niet openen. Wil je toch eens kijken hoe het eruit ziet? Dan kan je een leerlingenaccount aanmaken. Daarnaast is het ook niet mogelijk om oefeningen uit de drilmodule toe te voegen aan een opdracht.