Kan ik de remediëringsmodule gebruiken zonder de agenda?

Ja! Het is niet noodzakelijk om een uurrooster te maken of je agenda volledig in te vullen om de remediëringsmodule te gebruiken.

Hoe ga je te werk?

1. Zorg ervoor dat je Scoodle-pakket actief staat. Hier lees je hoe je dit doet. De remediëringsmodule kan je gebruiken bij De Wiskanjers of De Taalkanjers Sprint.

2. Voeg je klas(sen) toe op je Scoodle-dashboard via de knop 'Maak een klas aan'.

3. Ga naar 'Menu' - 'Agenda'.

4. Klik links op het tabblad 'Lesfiches'. Onderaan elk blok/thema vind je de toetsfiches. Neem een toetsfiche vast en sleep ze naar je agenda.

4. Vervolgens klik je op het lesblok en controleer je of er links een klas staat. Als je slechts één klas toevoegde op je dashboard staat dit automatisch goed. Staat hier ‘Geen’, dan selecteer je de juiste klas via het potloodje (1).

5. Ga naar het tabblad 'Toets' (2) en klik op 'Resultaten ingeven' (3).

6. Geef per onderdeel de resultaten in en klik op 'Bewaren'. Bij een score tussen 0 en 20% wordt er een lesblaadje uit de schoolzorgmappenreeks toegevoegd en tussen 20% en 70% een lesblaadje uit de klaszorgmap.

7. Je kan alle bundels in één keer downloaden (1) of per leerling (2).

Op elk blaadje verschijnt de naam van de leerling in de rechterbovenhoek.