Stap 2: Zill-doelen koppelen aan je lesfiche

STAP 1: Zill-leerplan zichtbaar maken

Voordat je Zill-doelen kan koppelen aan een lesfiche, maak je eerst het Zill-leerplan zichtbaar.
Dit doe je door het leerplan te koppelen aan je profiel. Hier kan je lezen hoe je dit kan doen.

STAP 2: Zill-doelen koppelen aan je lesfiche

Wanneer je het Zill-leerplan hebt gekoppeld aan je profiel, zal je een extra tabje zien verschijnen op je lesfiches en methodefiches. Om Zill-doelen te koppelen ga je naar dit tabje en klik je op de groene knop 'Zill-doelen toevoegen'.

Hierdoor kom je in de Zill-selector terecht en kan je de doelen selecteren die je aan jouw les wilt koppelen. Om een doel te koppelen, klik je op de + die ervoor staat (1). Aan de rechterkant kan je meteen aan de donut zien of je een 'Zillige selectie' gemaakt hebt of niet (2).
Let op!
Wanneer je een ontwikkelstap wilt selecteren die zich onder een leerinhoud bevindt, zal je eerst de leerinhoud (3) aan de hand van de 3 stippen moeten selecteren om dan de ontwikkelstap te selecteren via het pijltje naar beneden (3).

Om je selectie te bekijken, klik je op 'Review selectie' (4). Je krijgt een overzicht te zien van alle doelen die je geselecteerd hebt.

Daar kan je op de knop 'Zet selectie in fiche' klikken om je doelenselectie (of Focus) op je fiche te plaatsen. Je Zillige les staat dan voor je klaar met donut, getelde ontwikkelvelden en doelen!